Nieuwe verwarmingsketel plaatsen 2

Het kopen van een nieuwe verwarmingsketel is een belangrijke en toch stevige investering van je renovatiebudget, waarbij je beter niet bespaart op kwaliteit. Tegenwoordig is men bij het vervangen van de oude cv-ketel verplicht om te kiezen voor een condensatieketel. Men gebruikt dan doorgaans aardgas of mazout als brandstof.

Het is niet mogelijk om een exacte prijs te geven als het gaat om de aanschaf van een verwarmingsketel. Verder zal de prijs van een verwarmingsketel mede worden bepaald door het vermogen, capaciteit van het toestel en zeker niet te vergeten uw warmwater comfort en merk.

Toch gaan we u proberen een realistische richtprijs te formuleren:

  • Aankoop Condensatieketel                                           2500€ tot 6000€
  • Rookafvoer                                                                       100€ /meter
  • Nieuwe gasaansluiting(optie)                                       250€ tot 1000€
  • Installatiekosten                                                              500€ tot 2500€
  • Totale kost                                                                        3000€ tot 10000€

In deze simulatie is de aankoop van de ketel 60% van de totale kost. De resterende 40% slaagt op Installatie en toebehoren om de ketel aan te sluiten.

 

Handige doe-het-zelvers kunnen snel 40% op de totale kost besparen om alle voorbereidende aansluitingen zelf te plaatsen(opgepast op eigen risico). Best is dan ook uw installatie te laten keuren door erkende keuringsinstanties( vb.Vincotte).

2 Comments

  1. Fusce vitae nibh mi. Integer posuere, libero et ullamcorper facilisis, enim eros tincidunt orci, eget vestibulum sapien nisi ut leo. Cras finibus vel est ut mollis. Donec luctus condimentum ante et euismod.

  2. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Suspendisse eget facilisis odio. Duis sodales augue eu tincidunt faucibus.

Een reactie achterlaten